Copenhagen

København er en populær destination, både hvis man har en enkelt dag i hovedstaden eller hvis man har planlagt en overnatning eller to. København er ikke blot en populær destination for danskere, men det er også en yderst populær turistattraktion og kan måle sig med andre populære storbyer rundt i verden. Her kan du få et hurtigt overblik over København og hvad du skal se.

Copenhagen houses

København i tal

København så sine første beboere i omkring 800-tallet, og fik vokseværk i 1100-tallet da Absalon overtog byen. I dag bor der ca. 600.000 indenfor Københavns Kommune, hvoraf Nørrebro er det mest befolkede område. I 2017 kom der næsten 9 millioner turister på besøg i hovedstaden – og tendensen forventes kun at stige, både for danske og udenlandske besøgende. Siden år 2000, har København været tæt forbundet med Malmø på grund af Øresundsforbindelsen, og derudover er der jævnlige forbindelser med tog til Sverige.

Anderledes facts om København

Blot et par minutters kørsel nord for København, kan du finde verdens ældste forlystelsespark – Dyrehavsbakken.

København er et af de få storbyer hvor du rent faktisk kan svømme i vandet der omgiver byen. Der findes flere havnebassiner – noget som man ikke ligefrem støder på hvis man tager til London eller New York!

Disneyland blev bygget med inspiration fra Tivoli – efter Walt Disney besøgte parken i 50’erne, var han opsat på at skabe det samme hjemme i USA.

Copenhagen

Transportbilletter og priser i København

København er nemt at komme rundt i, da byen har masser af busser der kører hver 5.-10. minut, og naturligvis et netværk af S-toge og metro. Hvis du allerede har rejsekort, så er det klart den nemmeste løsning, men ellers findes der også 24-timers billetter samt Copenhagen Card, der også giver adgang til forskellige turistattraktioner rundt omkring i byen (priser mellem 399-989 for voksne, afhængigt af varighed). Prisen for 24-timers billet er 150 kroner, og så kan man tage 2 børn under 12 år med gratis. Børnebilletter for 12-16-årige er 75 kroner.

Til og fra Københavns Lufthavn

Det er utrolig nemt at komme til Københavns Lufthavn. På Hovedbanegården går der jævnligt tog til lufthavnen, og ellers kan du også benytte dig af metroen. Du kan dermed stå på inde ved Kongens Nytorv, og så ankomme inde i lufthavnen blot 20 minutter efter.

Copenhagen tivoli

Når du skal fra lufthavnen, kan du vælge at tage metroen eller tog hvis du skal videre ud. Der går også mange busser ind mod centrum, men vær opmærksom på afgangstider hvis du f.eks. ankommer sent om aftenen eller natten.

Top 3 steder at besøge i København

Man kommer selvfølgelig ikke udenom Tivoli, som er absolut fantastisk for børn og voksne i alle aldre. Uanset om du er til vilde rutsjeture og candyfloss, eller gerne vil nyde en god middag og beundre den smukke have og alle fyrværkerierne, så er Tivoli noget for dig. Der findes også masser af små, lokale butikker rundt i parken som er værd at kigge ind hos.

Hvis man er til shopping, så kan man nemt bruge flere timer inde på Strøget. Det er en af Europas længste strækninger kun for fodgængere. Der findes både luksusbutikker og high street-butikker, og du kan finde alt lige fra LEGO til Søstrene Grene, Weekday og så selvfølgelig en bred vifte af restauranter og cafeer. Hvis du gerne vil forkæle dig selv med lækker kage og kaffe, så drej ind på La Glace. Der er typisk masser af mennesker, men selve oplevelsen og udvalget af kagerne er fantastiske.

Du kan naturligvis ikke afslutte dit besøg i København uden at se et af de mange slotte der findes i området. Tag ud til Rosenborg hvis du ønsker at se kronjuvelerne og gå på opdagelse i museet, eller gå i Hamlets fodspor med en tur til Kronborg, hvor du også kan se pavilloner og en utrolig smuk have. København er naturligvis præget af flere hundrede år med monarki, så du kan også nemt finde mange af Christian d. 4’s bygningsværker rundt omkring i byen.

Læs også: Ribe, Odense, Aarhus, Aalborg.