De vigtigste fakta du bare må vide før du tager til Aarhus

Aarhus-4

Top 3 steder du bare må besøge i Aarhus

ARoS

ARoS er nok et af de mest anerkendte og besøgte steder i Aarhus. Et kæmpe kunstmuseum med nogle store famøse verdensomtalte værker, som f.eks. ”Ron Mueck’s Boy”. Det er helt sikkert værd at tage et kig på, du kan læse mere om ARoS ved at gå til deres hjemmeside: https://en.aros.dk/

Den Gamle By

En anden seværdighed man bare må tjekke ud når man dasker rundt i Aarhus by er uden tvivl ”Den Gamle By” her får du et indblik i hvordan man levede i Aarhus og Danmark i gamle dage. Du kan læse mere om Den Gamle By ved at gå til deres hjemmeside: https://www.dengamleby.dk/

Aarhus-3

Tivoli Friheden

Tivoli Friheden er også et godt bud på en god aktivitet på en dejlig sommerdag eller forårsdag i Aarhus. Her kan du prøve forlystelser, spise lækker mad og shoppe løs. Det er idéelt hvis man skal finde på en god aktivitet med børnene i Aarhus. Du kan læse mere om Tivoli Friheden på deres hjemmeside her: https://friheden.dk/

Hvad koster transport i Aarhus?

Bus

Voksne og pensionister kan tage to børn under 12 år med gratis.
Betalende børn kan også tage et barn under 12 år med gratis.

Priser for rejser med bus, letbanen og lemvigbanen (Børn 0-15 år):

Aarhus-5

Priser for rejser med bus, letbanen og lemvigbanen (Voksen 16-64 år):

Aarhus-6

Priser for rejser med bus, letbanen og lemvigbanen (Pensionister 65 år+ og førtidspensionister):

Aarhus-7

 

Taxa

Taxapriserne i Aarhus er forskellig fra dag til nat som de fleste andre steder.
Se nedenstående billede for at få det fulde overblik:

Aarhus-8

Sådan kommer du til Aarhus lufthavn

Hvis du skal til Aarhus lufthavn, er det en god idé at undersøge hvordan du kommer dertil på bedste, billigste og hurtigste måde. Derfor vil vi her kigge nærmere på hvordan du kan komme til Aarhus lufthavn mest effektivt, via følgende 3 måder: offentlig transport, bil og taxa.

Offentlig transport

Er du i Aarhus og skal nå frem til Aarhus lufthavn, kan offentlig transport være et godt bud for dig, da der er mange måder at komme dertil på, afhængigt af hvor i Aarhus du er placeret og hvordan din økonomi ser ud, så her vil vi kigge nærmere på hvordan du kommer til Aarhus lufthavn fra Aarhus by.

Aarhus-1

Skal du til Aarhus lufthavn fra selve Aarhus by, skal du beregne omkring 2-3 timers kørsel med bus. Fra Aarhus rutebilstation i Aarhus by kan du tage bus 123 mod Ebeltoft Busterminal, tage den 54 stop (1t og 3min), stå af på Kystvejen/Vibæk Strandvej og vente på bus 212 mod Ryomgård st. tage den 6 stop (15 min) og derefter ankommer du til Aarhus lufthavn.

Priserne for følgende rejse er med rejsekort som følgende:

Voksen: 95,20 kr.
Barn: 47,60 kr.
Pensionist: 71,40 kr.
Ung: 95,20 kr.
Handicap: 47,60 kr.

Du kan se mere for din rejse via offentlig transport på www.rejseplanen.dk

Aarhus-2

Bil

Bil er også et godt bud på hvordan du forholdsvist nemt og billigt kan komme til Aarhus lufthavn. Dog er det kun billigt via bil, hvis det er du bliver kørt eller der er en anden der varetager bilen, da parkeringspriserne kan være lidt dyre i Aarhus lufthavn, afhængigt af hvor lang tid du skal parkere der. Via rute 15 tager det ca. 35-55 minutter at køre fra Aarhus C til Aarhus lufthavn, trafikken er typisk ikke det store problem på den strækning.

Parkeringspriser for at parkere ved Aarhus lufthavn er som følgende:

Aarhus-9

*OBS – BETALING BEREGNES PR. PÅBEGYNDT DØGN. PARKERING UNDER 5 TIMER GRATIS. VÆR OPMÆRKSOM PÅ, AT EKSTRA GEBYRER FRA UDBYDEREN KAN FOREKOMME VED BETALING VIA EKSTERNE APPS.

Taxa

Hvis du vil tage Taxa fra Aarhus C til Aarhus lufthavn, koster det lidt flere penge.
Det bliver omkring 360 kr. fra Aarhus C til Aarhus lufthavn med en taxa om dagen.
Om natten stiger dette beløb til omkring 420 kr. grundet nattetakst.
Du kan læse mere om AarhusTaxa’s priser her: https://aarhustaxa.dk/praktisk-info/priser.

Læs også: Odense, København, Ribe, Aalborg.